11 Ağustos 2010

Cevizli Çörek

Cevizli Çörek malzeme
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gram kadar)
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • 125 gram tereyagi
  • 3 yemek kasik seker .
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 bardak ilik süt
ic malzeme
  • 2 su bardak cekilmis ceviz
  • 1 su bardak pudra sekeri
  • 3 yemek kasik toz seker
  • yarim cay bardak aycicek yagi
üzerine
  • 1 yumurta
hazirlanisi
  • Hamurunu yugurun.
  • Cevizinizi rondadan dise dokunur gecirin.
  • Cevizin icine pudra sekeri ,seker ve yagla cirpin.
  • Hamuru 3 parcaya bölüp beze yapin.
  • Merdeneyle aciyorum tezgahin üzerine 1 tatli kasik yag damladir saniz dahada kalay acarsiniz.
  • Hamurun üzerine icine cevizli karisimdan sürün.
  • Rulo yapip parmak kalinliginda kesiyorum bicaklan.
  • Yumurtayi cirpip üzerlerine fircayla sürün .
  • Firini 50 dereceye acip tepsileri icine koyup 5-7 dakika cöreklerin kabarmasini bekliyorum.
  • Firinin ayarini 175 dereceye getirip üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum.
Yorum Gönder