17 Eylül 2011

mercimek köfte tarifi

malzemeler
  • 2 su bardagi kirmizi mercimek,
  • 1 su bardagi ince bulgur
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dis sarimsak
  • 1 corba kasigik domate salcasi
  • 2 yemek aksik biber salcasi
  • tuz
  • 1 tane limon suyu
YAPILISI

  • Kirmizi mercimekleri yikadiktan sonra orta boy tencerenin icine alip,üzerine bir parmak cikacak sekilde su döküp,kapagini kapatip,pisene kadar kisik atesde kaynatiyoruz.
  • Pisen mercimeklerin üzerine ince bulguru ilave edip,kasikla karistirdiktan sonra ocaktan alip kapagi kapali olarak 10dk. demlendiriyoruz.
  • Bu sürenin sonunda kapagini aciyoruz ve ara sira karistirip ilik hale getiriyoruz.
  • Soganlari ince olarak dogradiktan sonra bir tavaya ölcümüzdeki sivi yagi koyup,soganlari yüksek atesde 5dk.kavuruyoruz.
  • Soganlarin pembelesmis olmasi gerekiyor.
  • Üzerine salcayi ilave ediyoruz.1-2 dk.salcayla kavurduktan sonra,mercimek ve bulgurun üzerine döküyoruz.ilk sicakligi ciktiktan sonra tuzunu,karabiberini,pul biberini koyup,elimizle güzel bir sekilde yoguruyoruz.
  • Bütün malzemelerin birbiriyle karismasini sagliyoruz.
  • Sarimsagi ezip üzerine döküyoruz.ince dogranmis maydanozu, ilave edip,son bir kez daha yogurup,istediginiz sekilleri verip tabagimiza diziyoruz.
  • Üzerine limon servise hazir afiyetler olsun.
Yorum Gönder