14 Eylül 2010

Tel Kadayıf cevizli

Tel Kadayıf cevizli nefis bir lezlet

Malzeme
  • 1 paket taze kadayif
  • ceviz
  • 250 gram tere yagi
serbeti icin malzeme
  • 3 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi
  • Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
  • Tere yagi eritin yag kismini kesinlikle sütlü kismi kullanmayin.
  • Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
  • Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
  • Avuc icinize tel kadayiftan bir tutam alip üzerine 1 tatli kasik cekilmis ceviz
  • Bir kürk fincaninin icerine sukup bastirin iyice fincani ters cevirin.
  • Ben böyle yaptim hepsi bir boyda ve güzel görünüyorlar.
  • Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
  • Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
  • Bu tatliyi bayramda yaptim cok da nefis lezletli oldu .
Yorum Gönder