15 Ekim 2010

antep fıstıklı kurabiye



malzeme
  • 125 gram yumusak margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 2 yemek kasik yogurt
  • 3 su bardak  elenmis un
  • 1,5 bardak pudra sekeri
  • yarim cay bardak antep fistigi
hazirlanisi
  •  Yumurta , margarin, seker ve şekerli vanilini iyice çırpın.
  • Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yogurda ekleyip yugurun.
  • Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yugurun.
  • Antep fistigida katip devam yugurup ceviz büyüklügünde yuvarlak toplar yapip.
  • Tepsiye siralayip yaklasik 7-8 dakika dinlenmeye birakin.
  • 175 derecede pisirin üzeri pembelesinceye kadar .
  • Üzerlerine soguyunca ince sürtülmüs antep fistigi sepileyin afiyetler olsun.
Yorum Gönder