15 Ekim 2010

antep fıstıklı kurabiye



malzeme
  • 125 gram yumusak margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 2 yemek kasik yogurt
  • 3 su bardak  elenmis un
  • 1,5 bardak pudra sekeri
  • yarim cay bardak antep fistigi
hazirlanisi
  •  Yumurta , margarin, seker ve şekerli vanilini iyice çırpın.
  • Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yogurda ekleyip yugurun.
  • Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yugurun.
  • Antep fistigida katip devam yugurup ceviz büyüklügünde yuvarlak toplar yapip.
  • Tepsiye siralayip yaklasik 7-8 dakika dinlenmeye birakin.
  • 175 derecede pisirin üzeri pembelesinceye kadar .
  • Üzerlerine soguyunca ince sürtülmüs antep fistigi sepileyin afiyetler olsun.

10 yorum:

ZUHAL dedi ki...

Selam Gülcancım.Kurabiyelerin nefis gözüküyor.Sevgilerimi bırakıyorum sana.Görüşmek üzere...

ZUHAL dedi ki...

Selam Gülcancım.Kurabiyelerin nefis gözüküyor.Sevgilerimi bırakıyorum sana.Görüşmek üzere...

Unknown dedi ki...

Gülcan cığım,ellerine sağlık.Çok nefis görünüyor.

lezzet sarayı dedi ki...

gülcancım ellerine sağlık.

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık canım.
Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Hayırlı cumalar

Adsız dedi ki...

selam canim ellerine saglik cok nefis görünüyor kurabiyeler
bir tane aldim ve kactim :)))
sevgilerimle

Cafe Pepela dedi ki...

Kurabiyeler hem şık hem leziz görünüyor..!
Sevgi ve selamlarıma,cici cumalar..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık Gülcanım harika görünüyor

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, cok ama cok leziz gorunuyor.

Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK .
BU ARALAR HAVALARIN SOĞUMASINDAN MIDIR NEDEN İNSANIN CANI HEP ŞEKERLİ ŞEYLER ÇEKİYOR:))

SEVGİLER