15 Ekim 2010

su böregi

su böregi
malzeme
  • 5 tane yumurta
  • tuz
  • su
  • Aldigi kadar un
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 125 gram tere yagi eritilmis
ic malzeme
  • Böreklik peynir 250 gram kadar
hazirlanisi
  • Yumrtayi kiralim derin bir kabin icersine.
  • Biraz tuz ve su katip yavas yavas un katarak yuguralim.
  • Biraz sert bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatip yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
  • Tere yagla  sivi yagi tavanin icersine alip eritelim.
  • Soguk suyu bir tencereye katalim.
  • Tuz ekip kaynarmis suyuda diyer bir tencereye alalim.
  • Hamurdan 10 adet yumak elde edelim.
  • Yumaklari unlayarak merdaneylen tepsinizin böyüklüyünde acalim.
  • Actiginiz yufganin birini tepsiye birakin.
  • Diyer yufgalari önce kaynar suya 30 saniye kadar bekletip kevgiele alalip soguk suya birakin.
  • Soguk sudan alip tepsiye bözerek  birakip düzeltin.
  • Erimis yagdan hertarafina kasikla sepileyin.
  • Peynirinizden hertarafina esit sekilde sepileyin.
  • Bu islemi hamur bitene kadar devam edelim.
  • Kalan yagi en üzerine ilave edelim.
  • Önceden isitilmis firinda 200 derecede pisirelim üzeri kizaran deyince .
  • Afiyetler olsun nefis bir börek .
Yorum Gönder