24 Ekim 2010

Havuç Lokumu

Havuç Lokumu

malzeme
  • yarim kilo hacuc
  • 2 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 tatli kasik tarcin
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1,5 paket bisküvi
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz
  • 1 cay bardak cekilmis findik
  • 1 su bardak toz seker
üzerisi icin
  • hindistan cevizi
hazirlanisi
  • Havucu tiraslayip rendeleyin.
  • Tencereye yag ve havuclari katip  orta ateste suyunu cekinceye kadar kavurun üzerine toz sekeri ve ceviz ve findigi da ilave edin.
  • Bisküviyi rondodan gecirip tarcin ve vanilya sekerinide katip yugurun
  • Elinizde yuvarlayarak seklini verin her bir lokumunuzu hindistan cevizine bulayin.
  • Hem cok piratik hemde nefis bir lokum afiyetler olsun.
Yorum Gönder