31 Aralık 2010

kurabiye tarifi bademli



MALZEME 25 tane icin
  • 140 gram un
  • 1/2 kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 125 gram margarin
  • 80 gram toz seker
  • 1 paket vanilya tozu
  • 200 gram cekilmis badem (yada findik )
üzeine malzeme
  • 1 paket150 gram sert cikolata (blockSCHWARTAU Edel kuvertüre )
  • badem kiriklari 
  • antep fistigi cekilmis
  • hindistan cevizi cekilmis
  • beyaz cikolata kiriklari rendelenmis
  • cekilmis findik kiriklari
hazirlanisi
  • Un ,badem ,kabartma tozu ve  tuz  ölcüp bir kabin icersine  karistirin.
  • Margarini mikserle kirema haline gelinceye kadar cirpin.
  • Yagin icersine toz seker ve vanilya sekerinide katip devam cirpin.
  • Karistirdiginiz unlu karisimdan yavas ,yavas yagin icersine ilave edip yugurun.
  • Hamur sert oluyor yugurdukca kendine geliyor.
  • Seklini yuvarlayarak verin ve cicaklan esit sekilde kesin.
  • Önceden isitilmis firinda 170 derecede 12-15 dakika pisirin.
  • Sogumaya birakin firindan cikinca sogumadan cikolataya batirsaniz kirila bilir.
  • Tencereye  dograyip cikolatayi katip orta ateste yavas ,yavas eritin .
  • Sogumus kurabiyeleri önce yari yerine kadar cikolataya batirin .
  • Sonra ceviz ,badem ,hindistan cevizi ve antep fistiklarina batirip tepsiye siralayin.
  • Yaklasik 5 dakika soguk bir yerde kalsin.
  • Hem kolay hemde agizda dagilan nefis bir kurabiye.
  • Ben malzemeyi 2 katini kullandim yaklasik 50 tane kurabiye cikti
  • Bu kurabiyeleri yilbasi cin  tarifi SCHWARTAU pasta, kek ,kurabiye kitabindan aldim biz cok beyendik .http://tatllar.blogspot.com/ bu tarifi mutlaka denemelisiniz nefis bir tarif
Yorum Gönder