2 Ocak 2011

Käse Kuchen ((( Peynir Pastasi )))

Käse Kuchen (Peynir Pastasi)



tabani icin malzemeler
  • 200 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram seker
  • 1tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
hazirlanisi


  • Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn  esit bir sekilde düzeltilir
  • Yuvarlak posta kalibin cemberi ve tabanina yerlestirin.

Ic malzeme
  • 950  gram mager cuark (( labne peyniri ))
  • 150  garam seker
  • 4 tane yumurta
  • 1 tanavanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 100 ml süt
  • 60  gram peynir pasta mayasi
hazirlanisi
  • ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
  • Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen cirpilir .
  • cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
  • Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
  • Hamuru  yerlestirdiginiz kalibin icersine hazirladiginiz kivami dökün.
  • 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
  • Cok hafif nefis bir pasta yilbasinda hazirladim.
  • Bu tarifi borcamdada pisire bilirsiniz .
  • Üzerine mandalina veya sisne döseyip firina sürebilinir,
http://tatllar.blogspot.com/
Yorum Gönder