28 Aralık 2010

Reçelli Kurabiye 1 numara

Reçelli Kurabiye

malzeme
  • 600 gram un
  • 300 gram margarin
  • 250 gram toz seker
  • 2 pk vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 2tane yumurta
  • 2 yemek kasik ciy kirema
  • cilek receli
  • pudra sekeri
hazirlanisi
  • Yumurta,yag,ciy kirema  ve sekeri ilk önce cirpin.
  • Unun icersine kabartma tozunu ve vanilya sekerini ekleyip unu yavas ,yavas yumurtali karisima ilave edin .
  • Bir tarafdan hamuru yugurun.
  • Hamurun üzerini kapatip buz dolabinda yaklasik yarim saat kadar dinlenmeye birakin.
  • Mamuru merdaneylen acin tezgahin üzerinde bardakla yuvarlak formlar kesin
  • tepsiye siralayin ve 170 derecece pisirin
  • Hafif rengi deyisinceye kadar.
  • Soguyunca recelden tatli kasigi ile 1 rer kasik recel ordasina koyup diyer bir kurabiyeyi koyun.
  • Üzerlerine pudra sekeri sepileyip afiyetler olsun.http://tatllar.blogspot.com/
Yorum Gönder