30 Aralık 2010

Et kizartmalari icin Rahm sos

Nefis bir sos tarifi etlerin üzerine

malzeme sos icin
  • 100 ml ciy kirema
  • 150 ml süt
  • tuz
  • 1 dis sarimsak
  • kara biber
  • 5 yemek kasik un veya sos sikilastirici  (((Saucenbinder )))
  • 1 su bardak et suyu
  • 1 tatli kasik kuru nane
hazirlanisi
  • Derin bir tencerenin icersine süt ,ciy kirema ve haslanmis etin suyunu süzgecten cecirip cirpin.
  • Únu icersine katip devam cirpin .
  • Orta ateste yavas yavas kaynayan degince karistirarak pisirin.
  • Tuzunu ,kara biberini  ,sarimsak ve naneyide kadip  karistirin sosun icersine .
  • O cagin altini kapatip sicak sekilde servis yapin.
  • Ben hindi etini kizarttim ve bu sostan hazirladim  kolay ve nefis de bir sos. 
Yorum Gönder