26 Ocak 2011

Fırında Hamsi Kızartma

Fırında Hamsi Kızartma



malzeme
  • 1,5 kilo hamsi
  • 1 su bardak misir unu
  • 1 su bardak un
  • 1 cay bardak ay cicek yagi
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 tane limon
hazirlanisi
  • Ben hamsilerin kafalarini kopattip iclerini ve kilciklarini cikarttim.
  • Derin bir legenin icersine su koyup yikadim taki berrak bir suyu oluncaya kadar baliklari bu arada inciltmeden yikayin.
  • 2 hamsiyi bir birlarine yapistirip unla misir unu ve tuzu karistirin .
  • Hamsileri unlu tabagin icersine batirip cikartin bir sallayin.
  • Yagladiginiz tepsinin üzerine hamsilerinizi  siralayin.
  • Ben tabanina firin kegidi kullandim .
  • Yagin diyer yarisini hamsilerin üzerlerine gezdirin.
  • Limonlari incecik yuvarlak dilimleyip hamsilerin üzerlerine siralayin.
  • Önceden isitilmis 175 derecede üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
  • Ben yaninda salata ve tursu ile servis yaptim.
Yorum Gönder