16 Ocak 2011

Revani Tatlısı

Revani Tatlısi
malzeme
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak ay cicek yagi
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak toz seker
serbeti
  • 3 su bardak toz seker
  •  4 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi
  • ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
  • Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
  • Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
  • Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken. ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
  • Ceviz ,badem ,findik da kullana bilirsiniz.
  • Bu tarifi ilk kez denedim ve cok memnun kadim arkadasindan aldim ilk kez de onda yemistim.
Yorum Gönder