18 Ocak 2011

Kuru Poğaça

Kuru Poğaça



malzeme
  • 4 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı beyaz peynir
  • 2 Su bardağı tereyağ
  • kıyılmış maydanoz
  • 1 Çay kaşığı karbonat
  • 1 Yumurta
  • 1 Bardak su
  • Tuz
  • 1 Tatlı kaşığı şeke
hazirlanimsi
  • Unun ortası havuz gibi açılır,
  • Yag yumuşak olsun  ortaya konulur .
  • Suyun icersine karbonat, tuz, şeker koyup eritip eklenir.
  • Yavaş yavaş hamur haline getirilir.
  • Yuvarlak yumak ,beze edilir.
  • Pitzza kesergibi kesilip kenarlarinaİçine bir çay kaşığı peynirli iç konur  rulo yapin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi sürün.
  • Tepsiye siralayip ilik ortamda 10 dakika kadar bekletin.
  • Önceden isitilmis  firinda 175 derecede pisirin.
Yorum Gönder