malzeme
- 6 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak toz seker
serbeti
- 3 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi
- ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
- Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
- Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
- Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken. ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
- Ceviz ,badem ,findik da kullana bilirsiniz.
- Bu tarifi ilk kez denedim ve cok memnun kadim arkadasindan aldim ilk kez de onda yemistim.
14 yorum:
Ellerine saglik Gülcancigim... Bayilirim revaniye.... Bir dilim aliyorum izninle... Öpüyorum yanaklarindan....
of of süper, ellerinize sağlık. :)
Ellerine sağlık nefis olmuş bir dilim alsam...
Çok sevdiğim bir tatlı görüntü nefis ellerinize sağlık..
Ben revanide başarısız olanlardan biriyim. Cesaret edebilirsem bu tarifle denerim çünkü çok güzel görünüyor.
hic su revaniyi tutturamam iyiki tarif verdin tam tarif yaparsam belki olur.sevgiler canim ellerine saglik
HHmmmmmmmmmmm ! un blog de gourmand ... j'aime.
Merci de ta visite sur mon blog et
BONNE ANNEE 2011 !
Finom
Merhabalar,
İadeyi ziyaretinize geldim. :)
Görüntüler nefis.
Sevgilerimle..e
Ben buna kısaca kurtarıcı tatlı diyorum:))
Elelrine sağlık canım...
slm canim cok haklisinda ama ben yorumlarin ayarlarinida bilmiyorum desem:))
ama bulcam ins.
uyarin icin tsk.ederim
ellerine sağlık canım pek sevilir bizdede bu tatlı..
en sevdiğim tatlıdır sık sık da yaparım
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
cok sagol canim sayednde onuda ögrenmis oldum:)
Yorum Gönder