12 Şubat 2011

meyveli pudding



malzemeler
  • 1 tane muz
  • 2 su bardak Yaban Mersini
  • 5-6 tane cilek
  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 tane vanilya puding tozu (toz halinde kaynatilarak hazirlanan paketlerden)
  • 4 yemek kasik nisasta
  • üzerisi icin antep fistigi ve seker kalplar
hazirlanisi
  • Meyvalari yikayin  muzun kabugunu cikartip dograyin.
  • Sütün icersine meyvalari katip stap mikselen ezin.
  • Derin bir tencereye alip nisasta ve pudung tozunu iyice icersine cirpin.
  • Sekerinide katip orta ateste karistirarak pisirin kaynayip kivami koyulasmaya baslayinca .Kaselerinize katip soguk bir yerde üzerlerini kapatip bekletin.
  • Üzerlerine ben antep fistigi kullandim ve seker kalpler .
  • Ceviz ,badem veya hindistan cevizide kullana bilirsiniz .
  • Cok hafif ve koyay bir tatli afiyetler olsun.
Yorum Gönder