25 Mart 2011

Nefis Bir Yagli cörek tarifi



Malzemeler:






Yapılışı:


  • Un , süt,maya ve tuzla elleyip  yapışmayacak yumusak  sertlikte bir hamuryugurun.
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
  • 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
  • Tere yaginizi eritin.
  • Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
  • Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
  • Bu hamurlari tekrar açin  yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
  • Diyer hamuruda ayni islemi yapip  aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
  • 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
  • Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin . 
  • Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
  • Kadinlar bir aradaydik gün vardi. 
Yorum Gönder