25 Mayıs 2011

hashasli nefis Cörek














malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • yarim maya (20 gramlik)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 bardak ilik süt
  • yarim cay bardak toz seker
  • 150 gram margarin
  • aldigi kadar un
icersi icin malzeme
  • 1 su bardak siyah sürtülmüs hashas
  • 150 gram pudra seker
  • yarim yay bardak ay cicek yagi
  • yarim bardak süt
  • badem
üzerisi icin malzemeler
  • 2 tane  yumurta
  • yaklasik 200 gram badem kiriklari
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine tüm malzemeleri katip kartistirin.
  • Hamurumuzu  yavas yavas un ekleyerek yuguralim.
  • Yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Sürtülmüs hashassin icersine pudra sekeri ,yag ,süt katip iyice cirpin.
  • Mayalanan hamuru 2 parcaya bölüp yumak yapin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip hamurunuzu merdaneyle  acin
  • Hashasi esit sekilde 2 ye bölüp hertarafina sürün.
  • hashasin üzerine  cekilmis kabuksuz badem dökün hertarafina
  • Rulo yapip esit sekilde kesin .
  • Üzerine yumurtayi cirpip sürün ve badem döküp  175 derecede  pisirin.
Yorum Gönder