9 Mayıs 2011

Zeytinyağlı ic bakla tarifi ve Zeytinyağlı sebze


malzeme
  • yarim demet dere otu
  • 2 tane kuru sogan
  • 3-4 yemek kasik zeytin yagi
  • tuz
  • kirmizi pul biber
  • 1 dis sarimsak
  •  yarim kilo ic bakla
  • yarim bardak ilik su
hazirlanisi
  • Sogani pembelesinceye kadar kavurun.
  • Baklayi ,tuz ve kirmizi pul biberi icersine katip karistirin.
  • Yaklaik yarim bardak ilik su ila ve edip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin..
  • Dere otunu en son katin icersine rengi yesil kalsin .


malzeme
  • 2 tane havuc
  •  4/1 karnibahar
  • 3 tane patates
  • 2 tane patlican
  • 4 tane domates
  • yarim yemek kasik aci biber salcasi
  • 4 yemek kasik zeytin yag
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik nar sosu
  • 1 yemek kasik sirke
  • 1 yemek kasik sebzeli cesni
  • 1,5 bardak su
hazirlanisi
  • Tüm sebzeleri kabugunu soyun ve dograyin ayni ayarda domatesi rendeleyin .
  • Karni bahari dallarindan kücük ,kücük ayirip tencereye katin.
  • Tencereye tüm   diyer sebzeleri  katin.
  • Yagin icersinne  sirke ,salca ,su ,nar esisini ve baharatinizi katip karistirin.
  • Karistirdiginiz yagi tencereye ilave edin ve orta ateste pisirin.
Yorum Gönder