23 Eylül 2011

rulo pasta















malzemeler


  • 4 tane yumurta 
  • 1 su bardak toz seker 
  • 5 corca kasik tepeleme un
  •  5 corba kasik toz seker 
  • 1 tane kabartma tozu 
  • 1 yemek kasik su 
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • 1 tane vanilya sekeri
ic kiramasi icin malzeme


  • 1 paket kirem santi toz halinde
  •  1,5 paket soguk süt 
  • 3 yemek kasik börtlen receli
  • cekilmis badem


hazirlanisi


  • Önce soguk sütle kirem santiyi cirpin.Buzdolabinda üzuerini kapatip yarim saat bekletin
  • Yumurtayi derin bir cirpma kabin icersine alip cirpin.
  • Sekeri katip devam cirpin.
  • Ay cicek yag ,su ve vanilya sekeri ekleyip devam cirpin.
  • Ununun icersine kabartma tozunu karistirip yavas ,yavas ekleyip cirpin.
  • Tepsinize firin kegidi koyup hamuru üzerine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecedeüzeri hafif pembelesinceye kadar pisirin.
  • Kek firindan cikinca sogusun ki kirema yi hemen sürerseniz erir ve toparlayamassiniz,
  • Santiyi kekin üzerine spatula ile sürün bir miktar üzerisi icin ayirin
  • Recel li cay kasigi ile kiremsantinin üzerine dökün.
  • Kekin bir ucundan baslayip rulo yapin.
  • Üzerine kalan kiremayi spatula ile sürün recelde karistirin az miktarda üzerinin kiremasina .
  • Ben badem kiriklari döktüm pastamin en üs kismina .
  • Buz dolabinda 2-3 saat dinlendikten sonra sevis yapin cok kolay ve nefis bir pasta.
Yorum Gönder