11 Kasım 2011

Aşure tarifi





Aşure Malzemeler



  • 3.5 su bardagı buğday
  • 1,5 su bardak kuru fasulye
  • 1,5 su bardak nohut
  • 1 su bardak doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardak kuru üzüm
  • 1 ,5 su bardak  kabuksuz badem
  • 4 su bardak şeker
  • 4 litre su
  • 1 adet portakal kabugu
Süslemek için:


  • nar taneleri
Aşurenin hazirlanisi
  • Bir gün önceden islatip haslayin  nohut,fasulyeyi.
  • Bugdayinizi  islatalim kaynar su ile .
  • Bademleriniz kabuklu ise kaynarsuda bekletip kabugunu soyun .
  • Bugdayı süzerek bir tencereye alalım ve 4 litre su ilave ederek kaynatalım.
  • Bugdayımız yumuşayana başlayana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Fasulye ve nohutumuzu  suyunu süzdürün .
  • Bugday pisince icersine şeker,nohut,fasulye ile rendelenmiş portakal kabugunu ilave edelim.
  • Ardından  kabugu soyulmus badem üzüm ve kayısılarımızıda ilave ederek karıştıralım.10-15 dakika süre daha kaynattıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım ve kaselere koyalım.
  • Aşuremiz kaselerde soguduktan sonra üzerine  narin taneleri ile servis yapalim afiyetler olsun
Yorum Gönder