28 Aralık 2011

Baklalı Enginar

                                           Baklalı Enginar
Arkadasim Hülya bu hazirladi enginarli baklayi ellerine emeklerine saglik.


malzemeler
  • 1 tane konserve bakla
  • 1 tane konserve enginar kalbi
  • 1 tutam dere otu
  • zeytin yag
  • yarim limon suyu
  • 2 dis sarimsak
  • 1 tane kuru sogan
  • tuz
hazirlanisi
  • Kuru sogani soyup halka dograyin tavaya yagin icersinde kavurun.
  • Arkadasim konserve kullanmis enginar ve baklayi .Ilk önce yikayip suyunu süzdürün tavanin icersine katip karistirin.
  • Limon suyuna sarimsagi ezip karistirin tuzunu ve dere otunuda katip 3-4 dakika orta ateste pisirin soguk veya ilik servis yapin .
  • Cok güzel lezletli bir zeytin yagli .
Yorum Gönder