30 Aralık 2011

PEYNİRLİ POĞAÇA ,KASARLI POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA
Arkadasim Hülya hazirladi bu nefis pogacalari .Benimde cok sIk yaptigim cok begyenilen bir pogaca tarifi 



malzeme




  • 1 su bardak aycicek yag
  • haslanmis 4 tane patates
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 su bardak süt
  • 100 gram beyaz feta peyniz
  • 2 tane yumurtanin sarisi
  • susam
hazirlanisi


  • ((Asagidaki kasarli pogacanin hamuruda ayni yugurdugunuz hamuru ikiye ayirip birin icersine kasar diyer ayirmis oldugunuz hamurun icersine beyaz peynir katiliyor ))
  • Patatesi haslayip kabugunu soyun elinizle ezin.
  • Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
  • Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
  • Cok kati degil ama kesinlikle cicik olmamali hamur elinize yapismayacak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu ikiye parcaya ayirin.
  • Beyaz peyniri rendeleyip icersine katip iyice bir yugurun.
  • Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
  • Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
  • Susam la tamamlain üzerlerini
  • 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.

Kaşarlı Poğaça

Kaşarlı Poğaça


Yukaridaki hamurdan ayirmis oldugunuz hamurun icersine kasar rendeleyip Kücük  bezeler yuvarlayip üzerine yumurta sürüp üzerleri kasar dökün 180 derece firinda pisirin .
Arkadasim Hülya hanim bu pogacalari hazirladi .
Yorum Gönder