6 Şubat 2012

Arap Kurabiyesi



  
malzemeler250 gr tereyağ
  • 3 adet haşlanmış yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 5 yemek kasik pudra sekeri
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kasik portakal sekerlemesi ince küp dogranmis
üzeri icin malzeme
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı kakao
  • yarım su bardağı nesguik
hazirlanisi
  • Yumurtayi haslayin ve sarilarini bir derin kabin icersine alip yumurta sarıları vanilyalar ile birlikte iyice un ufak olana kadar ezilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağ eklenip bulamaç haline gelene kadar karıştırılır. yavaş yavaş un ,portakal kabugu sekeri ve pudra sekerini ilave edip hamurunuzu yugurun
  • Fındıktan az büyük toplar yapılıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
  • Pudra şekeri, nesguik ve kakao derin bir kapta karıştırılıp fırından çıkan sıcak kurabiyeler bu karışıma iyice bulanır.
  • Birbirine deymiyecek şekilde dizilerek soğuması ve içinin çekmesi sağlanır.
  • Bu nefis tarifi bir arkadasimdan aldim ve bizaz degisikliklar yaptim cokda güzel oldu.
Yorum Gönder