24 Şubat 2012

KURU BAKLAVA PEKMEZLi VE HASHASLITAHİNLİ KURU BAKLAVA TAHİNLİ KURU BAKLAVA

 Kuru baklava pekmezli ve hashasli 


malzemeler

  • 500 gram lik hazir baklavalik yufka
  • toz seker
  • cekilmis 1 kase ceviz
  • aycicek yag
  • pekmez 
  • hashas ,bal veya tahin  ilede yapa bilirsiniz .
hazirlanisi
  • Yufkayi buzdalabindan 10 dakikadar önce cikartin .Yapmaya baslayinca posetini acin .
  • Yufka tezgaha yayılıp üzerine ay cicek yag damlatip firca ile hertarafina sürün.
  • Bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yag ayni sekilde  sürülür. 
  • Üçüncü yufka da en üste serilirek üzeri yaglanır. Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde 2 yemek kasik pekmez hertarafina gezdirilip firca ile sürün.
  • Üzerine 2 yemek kasik ceviz  ve 2 yemek kasik toz sekeride üzerine serpistirin .
  • Bu sekilde cok  sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, verevine olarak baklava dilimi şeklinde kesilir. 
  • Firin teisine siralayin kesmis oldugunuz rulolari .Ben bazilarina ayni islemi ama 2 yemek kasik hashas ,ceviz ve seker serpip rulo yaptim biz cok beyendik ilk firsatda tekrar hashasli yapacagim .
  • Ballida cik güzel oluyor bal ceviz seker katmaya gerek olmuyor .
  •  175 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. 
  • Soguduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Afiyetler olsun 
Yorum Gönder