9 Mart 2012

Ümrahan ablamin sofrasi ve İNCİR TATLISI

ümrahan ablami davet sofrasi ve nefis
 incir tatlisi tarifi

 peynirli pogaca


malzemeler
  • 3 Yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 6 tane kuru incir
serbeti icin malzeme
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebi için:
  • 3,5 su baradağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz şanti
hazirlanisi
  • Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
  • Un,kabartma tozu,ceviz eklenip karıştırılır.
  • Son olarak incirler ilave edilir karıştırılır.
  • Margarinle yağlanmış büyük boy borcamin icersine dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir
  • Üzerinin kiremasinida bir tarafdan hazirlayin soğuk süte un,nişata eklenir.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
  • 3-5 dk kısık ateşte karışrırarak pişirmeye devam edilir.
  • İnmesine yakın tereyağ eklenir.
  • Ocaktan alınan muhallebi arada karıştırılarak soğutulur.
  • 10 dakika sonra soğuyan muhallebiye toz şanti eklenir.(toz halde eklenir  ve miksele 2-3 dakika kadar cirpiler
  • Sogumus kekin üzerine serbeti dökülür kiremasini da hertarafina dagitip sipatula ile yayin.
  • Üzerine kakao yu eleyin afiyetler olsun .
Bu nefis fisneli pastayida hazirlamislar ellerine saglik.
Yorum Gönder