19 Mart 2010

KOLAY BAKLAVA

KAKAY BAKLAVAM malzeme
  • 3 su bardak cekilmis ceviz
  • 200 gram tere yagi
  • 1 paker hazir baklavalik yufga 500 gramlik (ben edekadan aldim baktatin ürünü cok da uy gun fiyati 2 euro taze kesinlikle kirilme veya bölük cikmiyor incecik 24 tane kadar icinde cikiyor

sebeti icin

  • 2,5 bardak su
  • 3 bardak seker
  • ceyrek limon suyu

hazirlanisi

  • Tereyagi erittim ve üzerindeki köpügü kasiginizla alip atin cöpe .
  • Cönkü bu köpük baklavada kara cirkin görünüyor yaniyor
  • Her 6 hufganin rarasina ceviz koydum.
  • Her iki katta bir kasik tere yagi yufganin üzerine gezdirdim.
  • Tepsim orta boy firin tepsisi
  • En üzerine yufgayi dözgün koyup baklava dilimi kestim.
  • Kalan tere yagi üzerine kasila gezdirdim.
  • Firinda orta ateste170 derecede üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirdim.
  • Serbetini de hasladim .
  • Baklava ilik ken ilimis olan serbetini üzerine dökün .
  • 3-4 saat sonra afiyet olsun hem kola hem leziz artik evde ograsmayin .
  • Calisan hanimlara böyük kolaylik.
Yorum Gönder