10 Ekim 2012

Hindistan cevizli kurabiyeler







malzemeler
bu tarifi ben degisiklik yaptim daha önceki tarifimden güzel oldu bu tarif
  • 3 yemek kasik pasta kakaosu
  • 2 tane yumurta (bir yumurtanin aki ic malzemeye kullanilacak )
  • 250 gram margarin
  • yarim paker kabartma tozu (2 tatli kasik  kullandim )
  • 200 gram pudra sekeri
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 5 yemek kasik nisasta
  • aldigi kadar un


ic malzemesi
  • 200 gram hindistan cevizi
  • 1 tane yumurtanin aki
  • yarim cay bardak pudrra sekeri
  • 100 gram labne kirem peynir  ((paketin yarisini katim yaklasik 100 gram )


hazirlanisi


  • Ilk önce yumurtanin akini ic malzemeye katmak icin ayirin birrtanesinin
  • Derin bir kabin icersine tere yag ve pudra sekerini katip mikserserlen cirpin.
  • 1 tane Yumurtayi ve sarisini icine ilave edip devam cirpin.
  • Kakao ve nisastayi katip iyice cirpin .
  • Vanilya sekerini ,kabartma tozunu katip yavas yavas un ilave edip yumusak bir kivam elde edinceye kadar un ilave edip elinizlen yugurun.
  • ic malzemeyide hazirlayalim.
  • Yumurtanin beyazini bir kaseye koyup üzerine hindistan cevizi ,pudra sekeri ve labne peyniri katip biri birlerine iyice yidirin .
  • Hindistan cevizini kücük parcalar kopartip yuvarlayin .
  • Yugurdugunuz hanurdan ceviz böyüklügünde parcalar kopartip avcunuzun icersinde acip hindistan toplardan bir er tane koyup kapatip yuvarlayin.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin
  • Soguduktan sonra servise hazir .
Yorum Gönder