17 Ekim 2012

kabartma tozlu pogaca

kabartma tozlu pogaca     KOLAY POĞAÇA




malzemeler

  • 1,5 su bardak yogurt
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 2 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine sürmek icin ayirin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un
  • 1 tatli kasik kadar sirke 

ic malzemesi icin 

  • 200 gram böreklik peynir
  • maydanaoz

hazirlanisi

  • icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
  • Un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
  • Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun  hamurunuzu
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle bardak yardimi ile kesin.
  • 1 er yemek kasik penirli   ic harcinizdan koyup hamuru kenarilarini bastirarak kapatin.
  • pogacalarin üzerine  ayirmis oldugunuz yumurta sarisina bir tutam seker ekleyip cirpin ve  sürünpogacalarin üzerlerine 
  • Hashas , susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.



Yorum Gönder