28 Ekim 2012

Kaşarlı poğaça tarifi



malzemeler

  • 1 tane yas maya
  • 3 tane yumurta 2 sinin sarisini üzerine ayirin.
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1,5 subardak ilik süt
  • 1 cay bardak rendelenmis kasar icine 
  • 1 cay bardak kasar rendelenmis üzerine 
  • aldigi kadar un 
  • 1,5  cay kasik tuz
  • bir tutam toz seker
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde ilik sütde mayayi eritin.
  • 1 yumurtayi tam katin 2 tanedebeyazini katin hamurun icersine .
  • Yumurtayi 2  ,yag ,tuz ve sekeride icersine ilave edip  erimesini saglayin.
  • Kasarinizi katin 1 cay bardak rendelenmis  .
  • Unu yavas ,yavas ekleyin bir tarafdanda yugurun elinize yapismayan deyince  kadar yugurun hamurunuzu.
  • Üzerini kapatin hamurun yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Pogacalarinizi esit sekilde bezeler kopartip yuvarlayin.
  • Firin tepsisine siralayin.
  • Ayirmis oldugunuz 2 tane yumurtasarisina 1 yemek kasik kadar süt iyice cirpin ve pogacalarin üzerine sürün.
  • Rendelenmis kasar her pogacanin üzerine 1 tutam koyup 175 derecede pisirin .

Yorum Gönder