28 Ekim 2012

Tiramusu Tarifi




malzemeler

3  lü kek hazirkek kullanildi

kiramasi icin malzemeler

  • 250 kaymak  Mascarpone
  • yarim litre süt
  • 4 yemek kasik un
  • 5 yemek kasik seker


  • 6 tatli kasik nes kahve
  • 350 ml su
  • 6 tatlu kaik toz seker
hazirlanisi
  • ilk önce keklerin altina düz bir tabak koyup .
  • Su nes kafe ve sekeri karistirin keklerin kasikla üzerlerine döküp islatin bu kahveli karisimla.
  • Derin bir kabin icersine yarim litre sütün icersine unu  ve sekeri ekleyin cirpin kaynamaya birakin sürekli karistirarak.
  • Muhallebi kivamina gelince altini kapatin.
  • Kaymagi icersine katip cirpin el cirpma teli ile kolayca icersinde eriyor.
  • Kekin birinin üzerine 3 de birini dük ve sipatula ile düzeltin.
  • 2 ci  tabakdaki keki de kiremanin üzerine koyun bir kez daha kirema dökün  ve sipatula ile düzeltin.
  • 3 cüncü keki kiramanin üzerine kapatin. Nütfen dik katli bir sekilde  kekleri tabakdan yerlestirin parcalanmasin kekleriniz.
  • Artan kiremayi sipatula ile sürün hertarafini esit sekilde düzeltin.
  • Kekin sogok bir yerde bekletin yaklasik 2 saat
  • En son kekin üzerine kakao sogudukdan sonra elekle eleyin bolca ..
  • Bu nefis pastayi gelinimiz Dilber hazirladi.
Yorum Gönder