1 Kasım 2012

Hazır Yufka Baklavası



malzemeler

  • 1,5 paket hazir yufga 
  • 2 su bardak cekilmis dise dokunur ceviz
  • 250 gram tere yag
  • yarim cay bardak ay cicek yag
sebeti icin malzemeler
  • 3 su bardak su 
  • 4 su bardak toz seker
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi
  • Ben bu defa 1 bucuk paket baklava hamuru kullandim.
  • Yarim paketi tepsiye yerlestirin.
  • Cekilmis cevi esit sekilce bolca dagiti hamurun üzerine .
  • 1 paket yufgayi cevizin üzerine birakin.
  • Bir tencerede tere yag ve ay cicek yagi eritin .
  • Yagin üzerine köpük olacaktir bir kasikla alin sakin baklavanin üzerine köpügünü dökmeyin siyah noktalar yapiyor.
  • Önce baklava dilimleyin istediginiz sekilde keskin bir bicakla bastirtarak dilimleyin.
  • Yagi gezdirin yufganin heryerine .
  • Firinda üzeri nar gibi kizarran deyince pisirin.
  • Baklavaniz iliginca ilik sebetinizi dökün hertarafina 
  • Ben üzerine antep fistigi döktüm.
  • Afiyetler olsun.


Yorum Gönder