1 Kasım 2012

Yeşil Mercimekli Poğaça

Yeşil Mercimekli Hashasli Pogaca





malzemeler hamuru icin

  • 2 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1,5 tane yas maya
  • tuz
  • aldigi kadar un (yumsak bir hamur olmali )

ic malzeme

  • 2 su bardak yesil mercemek
  • 2 tane kuru sogan
  • karabiber
  • kirmizi pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
hashasi icin malzemeler


  • yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas
  • 1 ,5 su bardak ay cicek yag
  • tuz
hazirlanisi
  • Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .
  • Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.
  • Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sogani incecik püp püp dograyin .
  • Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.
  • Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .
  • Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.
  • Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.
  • Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.
  • Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.
  • Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina
  • Mecimekli hacinizdan uc kismina hamurun sagdan sola dogru kasikla koyup rulo yapin.
  • 2 parmak kalinliginda kesin bir  keskin bicakla
  • Tepsinize alip mecimek orta kisma gelecek sekilde yerlestirin .
  • Mercimeyin üzerine tatli kasigi ile 2 ser kasik tada mercimekli karisimdan doldurun tam orta kismina pogacanin.
  • Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
  • Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .
Yorum Gönder