2 Kasım 2012

KAYMAKLI POĞAÇA






malzemeler


  • 200 gr kaymak
  • 125  gram yoğurt
  • 1  çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam toz seker
  • 2 yemek kasik margarin
  • 2 tane  yumurta ((sarisi üzerine sürülecek
  • 1,5 paket kabartma tozu ((bir bucuk paket kabartma tozu ))
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • üzerine cörek otu
ic malzemesi
  • yarim cay bardak rendelenmis kasar 
  • 350 gram beyaz peynir
  • maydanoz
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde kaymak ,yogurt ay cicek yag ve yumurtanin beyazini iyice bir cirpin.
  • Unu kabartma tozunuzu ,seker ,tuz ve margarini icersine ilave edin.
  • Unu yavas yavas ekleyip hamurunuzu yugurun elinize yapismayi birakan deyince.
  • Hamurunuzu nekadar güzel iyi yugurursaniz pogacaniz okadar güzel olur.
  • Hamurumuzu yumusak bir hamur yuguralim.
  • Ben kasari incecik dilimledim rendelerseniz cok güzel olur
  • Beyaz peynir ve kasari iyice karistirin maydanozuda ayiklayip yikadikdan sonra icersine incecik dograyin.
  • Hamurda esit sekilde  ceviz büyüklügünde bezeler kopartip bezeler yapin.
  • Avuc icinde acin ic harcinizda koyup acik olan kismini  kapatip avcunuzda yuvarlarsanin alt kismida kapanacaktir.
  • Ayirmis oldugunuz yumurtanin sarisini üzerine sürün cörek otunu serpistirim önceden isitilmis firinda pisirin.
  • 175 derecede üzerleri nar gibi olunca cicartin .



Yorum Gönder