6 Şubat 2013

pofuduk boş poğaça

pofuduk boş poğaça             pofuduk nefis bir pogaca 





malzemeler

  • 500 ml ilik süt
  • 3 tane yumurta
  • 6 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • alabildigi kadar un
  • üzerine 1 yumurta ,1 tutam toz seker
hazirlanisi

  • Ilik südün icersinesekeri , tuzu  ve mayayi katip  cirparak erimesini saglayin.
  • Yugurma kabina yumurtayi da ilave edip devam cirpin.
  • Yag da ilave edin .
  • Yavas yvas unu katip elinizle yugurun.
  • Yumuisak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzun üzerini kapatin ve mayalanmaya birakin.
  • Hamur iki kati oluncaya kadar.
  • Ceviz büyüklügünde bezeler yuvarlayip tepsiye aralikli siralayin.
  • Üzerine yumurta ve bir tutam sekeri cirpip fica ile sürün.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirinin.
  • Afiyetler olsun hemen bayatlamayan cok güzel bir tarif.
Yorum Gönder