5 Şubat 2013

Şekerpare




malzemeler



  • 2-3 bardak elenmiş un
  • 125 gr. Tereyağı (margarin)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kasik irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
Şerbet 
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç buçuk su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  • Yumurta, margarin ve toz şekeri derin  kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen  çırpın.
  • Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu  ilave edip hamurunuzu yoğurun.
  • Şekerpare hamurundan   parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.
  • Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. 
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 
  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik  şerbeti dökün 
  • Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .
  • Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.
Yorum Gönder