2 Mart 2013

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK 




Malzemeler

  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • 5 yemek kasik toz seker
  • 2 tane yumurta
  • aldigi kadar un 
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • 2 cay kasik karbonat


ic malzemesi icin 

  • 1 su bardak sari hashas 250 gram kadar 
  • 1 su bardak dise dokunur cekilmis ceviz
  • 6-7 yemek kasik kadartoz seker.
  • 200 ml ciy kirema
  • 200 ml ay cicek yag
hazirlanisi 
  • Ilk önce hamurumuzu yugurun un haric tüm malzemeyi bir karistirin .
  • Hamurumuz  yumusak olmali kulak memesi yumusakliginda .
  • Ununu yavas yavas ekleyin yugurdugunuz hamuru yaklasik 20- 25 dakika dinlenmeye birakin.
  • Hashasimizi yag ,ciy kirema ve sekerle birlikde ilk önce kasikla iyice ezin .
  • Cevizimizi icersine katip tekrar karistirin.
  • kiremaniz yoksa  yagli  süt kullanin .
  • Hamurumuzdan beze cikartin ve tezgahin üzerine yag damlatip acin bu bezeyi .
  • Üzerine hashasli karisimdan kasikla döküp hertarafina esit sekilde sürün.
  • Hamurunuzu rulo yapin .
  • Bicakla bir parmak kalinliginda kesin.
  • Tepsiye siralayin ve 180 derece firinda pisirin .
  • Hamurun üzerine hic hasil sürmeye gerek olmuyor .
  • Nar gibide kizariyor afiyetler olsun.


Yorum Gönder