2 Mart 2013

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK

HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK 




Malzemeler

  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • 5 yemek kasik toz seker
  • 2 tane yumurta
  • aldigi kadar un 
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • 2 cay kasik karbonat


ic malzemesi icin 

  • 1 su bardak sari hashas 250 gram kadar 
  • 1 su bardak dise dokunur cekilmis ceviz
  • 6-7 yemek kasik kadartoz seker.
  • 200 ml ciy kirema
  • 200 ml ay cicek yag
hazirlanisi 
  • Ilk önce hamurumuzu yugurun un haric tüm malzemeyi bir karistirin .
  • Hamurumuz  yumusak olmali kulak memesi yumusakliginda .
  • Ununu yavas yavas ekleyin yugurdugunuz hamuru yaklasik 20- 25 dakika dinlenmeye birakin.
  • Hashasimizi yag ,ciy kirema ve sekerle birlikde ilk önce kasikla iyice ezin .
  • Cevizimizi icersine katip tekrar karistirin.
  • kiremaniz yoksa  yagli  süt kullanin .
  • Hamurumuzdan beze cikartin ve tezgahin üzerine yag damlatip acin bu bezeyi .
  • Üzerine hashasli karisimdan kasikla döküp hertarafina esit sekilde sürün.
  • Hamurunuzu rulo yapin .
  • Bicakla bir parmak kalinliginda kesin.
  • Tepsiye siralayin ve 180 derece firinda pisirin .
  • Hamurun üzerine hic hasil sürmeye gerek olmuyor .
  • Nar gibide kizariyor afiyetler olsun.


4 yorum:

Esma Ünlü dedi ki...

enfes gözüküyorlar tatlım ellerine sağlık..

İlknur dedi ki...

offf harika görünüyorlar canım. Benim içinde bir tane yermisinnn.

sevgilerimle

Ferkay dedi ki...

Gülcancım çok güzel olmuş ellerine sağlık. Pazar sabahı için harika olur..

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Nefissss olmuş yine döktürmüşsünüz...
Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...