3 Mart 2013

Peynirli pide tarifi



malzemeler

  • 1 tane yas maya 40 gramlik.
  • 1 kilo un kullandim
  • 1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik 
  • 3 su bardak ilik süt
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 tatli kasik toz seker
üzerine 

  • 2 tane yumurta sarisi 
  • 2 yemek kasik süt
  • 1 tutam toz seker
ic malzemesi
  • 1 su bardak rendelenmis kasar
  • 1 su bardak böreklik peynir
  • 1 su bardak lor peynir
  • 1 su bardak yagli kagvaltilik beyaz peynir 
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.
  • Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.
  • Kasari rendeleyin diyer peynirleride ufalayin
  • Hamur mayalaninca kücük bezeler kicartin.
  • Bezeleri merdane ile acip pecimizdan ortasina 2 yemek kasik bastirip kenerlerini kapatin peynirin üzerine dogru .
  • Yumurta ,seker ve südü cirpin pidenin kenerlerina firca ile sürün .
  • Tepsiye siralayin ve 180 derecede pisirin .Afiyetler olsun.
Yorum Gönder