15 Eylül 2013

SUSAMLI KURABİYE

SUSAMLI KURABİYE 

 



malzemeler

  • 1 su bardak portakal suyu
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak tere yag erimis
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak susam
  • 3 yemek kasik nisasta
  • yarim kabartma tozu
  • 1 tane yumurta sarisi
  • aldigi kadar un
üzerine 
  • 1 yumurta beyazi 
  • 1 su bardak kadar susam
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine erimis tereyag ,sivi yag,toz seker ve portakal suyunu katin .
  • 1 tane yumurta sarisini da katip karistirin.
  • Susammi ,nisasta ,kabartma tozu ve unu yavas yavas katip yugurun .
  • Hamurumuz yumusak bir hamur olmali unu birden bosaltmayin azar azr katip yugurun.
  • normal bir kurabiye hamuru bigi olmali.
  • Kücük parcalar kopartip yuvarlayin .
  • Önce yumurtanin beyazina sonra susama batirip tepsinize siralayin kurabiyeleri
  • 1,5 tepsi cikiyor bu tarifden 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
  • Bu tarifi bir yunanistanli bir arkadasimdan aldin onlar icersine portakal suyu degil likör veya tatli ickilerden katiyorlar.
Yorum Gönder