23 Eylül 2013

Elmalı Tart......Elmalı Tart



 



malzemeler
ic harci icin
  • 4 tane elma
  • 4 yemek kasik toz seker
  • 1,5 su bardak cekilmis ceviz
  • 1 tatli kasik tarcin
  • yarim limon suyu
üzerine
  • pudra sekeri
hamurunun malzemesi
  • 150 gram tereyag
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 tane yumurta
  • yarim su bardak yogurt
  • 150 gram pudra sekeri
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak nisasta
  • aldigi kadar un
hazirlanisi
  • Elmalarin kabuklarini soyup temizleyip rendeleyin.
  • Limonsuyunu üzerine döküp derin bir teflon tavada suyunu cekinceye kadar  orta hateste  kavurun.
  • Tarcin ,toz seker ve cevizi icersine katip iyice karistirip sogumaya birakin.
  • Erimis tereyag ,yumurta ve siviyagi derin yugurma kabina alin pudra sekerini ve vanilya sekerini ilk önce iyice bir mikserle cirpin.
  • Nisastayi ve kabarma tozunu ilave edin .
  • Unu yavas,yavas katip elinizle yugurun yumusak bir hamur olmali.
  • Ben kücük silikon kaliplar kullandim.
  • Cemberli pasta kalibindada yapabilirsiniz.
  • Hamuru merdaneyle acipbir bardakla kesin .
  • Kaliplara yerlestirin bu hamuru .
  • Üzerine koymak icin yildik formla hamurdan kactane kalip kullandiysaniz okadar yildiz cikartin hamurdan
  • Kaliplarin icersine sogumus elmali karisimdan 1 tatli kasik koyup üzerlerine yildiz sekli hamurdan koyup 175 derecede pisirin.
  • Üzerindeki hamur hafif pembelesince cikartip sogumaya birakin.
  • Pudra sekeri üzerlerine eleyip servis yapin

Yorum Gönder