24 Eylül 2013

Peynirli Poğaça


Peynirli Poğaça

  

 
malzemeler
  • 3 tane yumurta beyazi
  • Yarim su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak süt
  • 125 gram margarin
  • 2 cay kasik tuz
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 kilo un yeterli geliyor
ic harci icin
  • 250 gram böreklik beyaz peynir
  • 100 gram rendelenmis kasar
üzerine
  • 3 tane yumurta sarisi 
  • 1 tutam toz seker 
  • 1 tatli kasik süt
hazirlanisi
  • Derin bir hamur yugurma kabinin  icersine erimis margarin ,sivi yag ve süt ve yumurta beyazlarini ilk önce bir cirpin.
  • Mayayi erimesini saglayin .
  • Tuz ve unla karistirilmis kabartma tozunu icersine eleyip hamurunuzu gururun .
  • Yumusak kulak memesi tabirinde un yetersiz gelirse bir miktar kasikla yavas yavas ilave edin.
  • Hamurumuzun üzerini kapatip 15 -20 dakika mayalanmaya birakin.
  • 3 tane beze cikartin bu hamurdan
  • Merdane ile aciin.
  • Rendelenmis kasar ve beyaz peyniri karistirin.
  • 1 er yemek kasik koyup harcinizdan  uc kismina koyup yuvarlayin uc kisma dogru
  • Üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisini ,seker ve sütle cirpip firca yordimi ile sürün.
  • Tepsiye siralayin ve tekrar yaklasik 20 dakika mayalanmasini saglayin.((ben firinimi 50 dereceye acip tepsilerimi icersine koyup mayalanmasini sagliyorum böylece daha kolay ve zamandan tasaruf ede bilirsiniz ))
  • 175 derece firinda üzerleri nar  gibi pisinceye kadar pisirin .
  • Nefis bir tarif simdiden afiyetler olsun.
Yorum Gönder