3 Ocak 2014

Ispanaklı Poğaça


                                             Ispanaklı Poğaça



malzemeler
  • 100 gram tere yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 3 yumurta beyazi (sarilarini üzerine ayirin )
  • 1 tane  40 gramlik yas maya
  • 1 tane kabartma toru
  • tuz ve 1 carba kasik toz seker
  • aldigi kadar un
ic malzemeler
  • Ispanak yaklasik 400 gram
  • 250 gram beyaz peynir böreklik
  • 1 tatli kasik pul biber 
  • 1 cay kasik kara biber
  • 5 yemek kasik kadar ay cicek sivi yag
üzerine
  • 3 tane yumurta sarisi
  • 1 yemek kasik süt 
  • 1 tutam toz seker
  • susam 
hazirlanisi
  • ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmasi icin üzerini kapatip yarim saat dinlenmeye birakin.
  • Ben 1 poset hazir olan ispanaklardan aldim bolsuda iyice yikayip suyunu süzdürün 
  • Ispanagi dograyip peyniri icersine ufalayin.
  • Kara biber ,tuz  ,pul biber,yagi katip karistirin.
  • Yuvarlak bezeler yapip ayin harcinizdan koyup yayin kenarlarini kapatip tepsiye siralayin.
  • Üzerine yumurta sarisi bir cimcik seker 1 yemek kasik süt cirpip pogacalarin üzerine sürün.
  • Susamida serpistirip 175 derece firinda pisirin afiyetler olsun

Yorum Gönder