16 Haziran 2016

Patatesli börek


Patatesli börek



Patatesli börek

Malzemeler
6 tane patatesi haşlıyoruz
2 kuru soğan
250 gram beyaz peynir
karabiber ,tuz
1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
Arasına sürmek için malzemeler
2 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
iki tane yumurta
Bu karışımı iyicene çırpıyoruz

Hazırlanışı

ilk önce patateslerimizi kabuğunu soyup incecik doğruyoruz.
Soğanlarımızı kabuğunu soyup Necip doğruyoruz 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı içerisinde kavuruyoruz pembeleşince salçalı içerisine ilave ediyoruz.
 Doğramış olduğunuz patatesi içerisine ilave ediyoruz karabiberim Bizim çocuğumuza da katıp karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra içerisine peynirimizi ufalıyoruz.
Ben hazır yufka kullandım baklavalık yufka kullandım yufkanın üzerine bir yemek kaşığı çırpmış olduğumuz yoğurtlu karışımdan döküyoruz her tarafına fırçayla sürüyoruz.
Bir yufka daha koyuyoruz üzerine onun üzerinde de aynı şekil harcımızdan sürüyoruz
Hazırlamış olduğumuz patatesli karışımdan 2 yemek kaşığı uckısmına koyup rulo yapıyoruz tepsimize sıralıyoruz.  Bu şekil tüm yufkalar bitince devam ediyoruz.
 Kalan yoğurtlu karışımı böreğimizi üzerine dökülüp her tarafına hiçbir şekilde sürüyoruz .
Susam serpiştirin 185 derece fırında pişiriyoruz.
 Soğuyunca servis yapıyoruz
Afiyet şeker olsun
Yorum Gönder