20 Ocak 2011

REVANi ;REVANi ispanakli Revani nefis bir tarif


malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak toz şeker
  • 1 su bardak ispanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • Limon kabugu rendesi
Serbeti için
  • 4 su bardak su
  • 3 su bardak toz şeker
  • ceyrek limon suyu
üzerine


  • Beyaz cikolata
  • Antep fistigi cekilmis

hazirlanimi

  • Benim sevdigim tatlilardan daha öncede yapmistim bir kez simdi yeniden hazirladim yesil revani ve zebra pastaylan beraber arkadaslarim icin.
  • Öncelikle şerbeti kaynatırız bir kac tasim kaynayinca ilimaya birakiyoruz
  • Taze ispanak kullandim.
  • 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi kadar olsun .
  • Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
  • Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
  • 170 derece fırına süreriz.
  • Piştikten sonra tatlimiz iliyinca şerbetimizi ılık olarak üzerine dökeriz.
  • üzerine ben beyaz cikolata ve antep fistigini cekilmisini kullandim http://tatllar.blogspot.com/

 
Bu nefis bir pastaydi Hatice ablam hazirlamis hazir paketlerde malzemesini katip firina verinenlerden .Güzel cok leziz ve hafifti


pastalar 
http://tatllar.blogspot.com/
Yorum Gönder