4 Ekim 2009

pasta tarifi




HASHASLI KAYMAKLI KEK
Malzemeler kek için

  • 1 su bardak şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak çekilmemiş haş haş
  • 1/2 su bardagı su
  • 1 su bardakdan 2 parmak eksik sıvıyag
  • 1 adet vanilya ve kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardagı şeker
  • 2,5 su bardak su
üzeri için
  • 2 su bardak sokuk süt
  • 2 paket kirem santi
Hazirlanisi
  • ilk önce serbetini hazirlayin.
  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Ardından su, sıvıyag eklenir tüm kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak bu karışıma ilave edilip cirpilir ve fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  • Bir kürdan yardimiylan kontrol ede bilirsiniz pisdiginden emin olmak icin.
  • Fırından çıkan kek 5 dakika dinlendirildikten sonra, kek ılıkken şerbeti dökülür.
  • 2 su bardak süt ile 2 paket kremşanti çırpılır, soguyan şerbetli kekin üzerine sıvanarak buzdolabına kaldırılır.Bu tarif tepsinin 30.25 cantimlik bir tarif tarifi arkadasimin blogundan aldim .http://lacivertgibi.blogspot.com/

  • Afiyetler olsun
Kiremanin üzerini camfistigiKekin üzerine serbetini döktüm.

6 yorum:

NUVOLETTA dedi ki...

Che carino questo dolce! is very pretty your cake...sorry my english

Şengülce dedi ki...

canım haş haşlı kek hiç yapmadım ne güzel açıklamalı resimli tarif yapmışsın artık yapmamak mümkünmü çok güzel olmuş ellerine sağlık iyi pazarlar canım..

e.esma.albayrak dedi ki...

kaymaklı derken krem şantidenmi bahesettin yoksa kaymak şantimi kullandın ?????

tub@ dedi ki...

Canım ellerine sağlık yine döktürmüşsün.Dikkat ediyorumda maşallah senin keklerin süper kabarıyor,maşallah diyim aman nazar olmasın:)
Selam ve dua ile şimdiden iyi haftalar diliyorum
sevgilerimle..

Pembe Tatlar dedi ki...

Gülcancığım ellerine sağlık harika gözüküyor....
Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor.
Haşhaşlı olması da ilginç geldi.Tadını merak ettim. Artık denemek şart oldu.
Sevgiyle kal.