4 Ekim 2009

pasta tarifi




HASHASLI KAYMAKLI KEK
Malzemeler kek için

  • 1 su bardak şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak çekilmemiş haş haş
  • 1/2 su bardagı su
  • 1 su bardakdan 2 parmak eksik sıvıyag
  • 1 adet vanilya ve kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardagı şeker
  • 2,5 su bardak su
üzeri için
  • 2 su bardak sokuk süt
  • 2 paket kirem santi
Hazirlanisi
  • ilk önce serbetini hazirlayin.
  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Ardından su, sıvıyag eklenir tüm kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılarak bu karışıma ilave edilip cirpilir ve fırın kabına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
  • Bir kürdan yardimiylan kontrol ede bilirsiniz pisdiginden emin olmak icin.
  • Fırından çıkan kek 5 dakika dinlendirildikten sonra, kek ılıkken şerbeti dökülür.
  • 2 su bardak süt ile 2 paket kremşanti çırpılır, soguyan şerbetli kekin üzerine sıvanarak buzdolabına kaldırılır.Bu tarif tepsinin 30.25 cantimlik bir tarif tarifi arkadasimin blogundan aldim .http://lacivertgibi.blogspot.com/

  • Afiyetler olsun
Kiremanin üzerini camfistigiKekin üzerine serbetini döktüm.
Yorum Gönder