26 Ocak 2012

PEYNİRLİ POĞAÇA





malzemeler
  • 1 kilo un
  • 1 su bardak ay cicek yag (sivi yag )
  • 2 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta beyazi (sarilari üzerine sürülecek )
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 yemek kasik toz seker
ic malzemesi
  • beyaz peynir
  • üzerine 3 tane yumurta sarisi ve susam
hazirlanisi
  • Ilik süt 3 tane yumurta beyazi ve yagi derin bir kabin icersinde iyicene bir karistirin . .
  • Mayanizi eritin bu karisimin icersinde .
  • Tuz, seker katip un ve kabartma totunuzu karistirip yavasca katip yugurun bir tarafdan .
  • Hamur yumusak bir hamur olsun ve yaklasik 15-20 dakika mayalanmaya birakin.
  • Bu hamuru  3parcaya ayirip yumak yapin.
  • Merdaneyle yuvarlak acin tezgahin üzerine kolay acmaniz icin 1 kac damla  yag damlatin.
  • Resimdekigibi kesip peynirkoyun 1 yemek kasik .
  • Uc kismina dogru rulo yapin ay seklini alsin.
  • Üzerine 3 tane yumurta sarisini cirpip fircayla sürün ben susam kullandim üzerlerine
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede nargibi kizaran degince pisirin .
  • Cok güzel bir tarif yaklasik 16 yillik bir tarifim .Afiyetler olsun.
Yorum Gönder