5 Ekim 2009

KIYMALI PIDE


KIYMALI PIDE
malzeme

  • 250 gr margarin (oda sıcaklıgında)
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 yumurta
  • yarim pket kabartma tozu
  • 1 tane yas maya
  • aldıgı kadar un
  • tuz
içi icin malzeme

  • 500 gr kıyma
  • 4 domates ( kabugu soyulup küp dogranmış)
  • 2 soğan (ince kıyılmış)
  • 2 tatlı kaşık kuru nane
  • 1 tatlı kaşık kırmızı pul biber
  • tuz
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • üzeri icin 2 tane yumurta sarisi
hazirlanisi

  • Kıymayı ve soganları kavuralım.
  • Biberleri incecik dorayin ve icine ekleyin.
  • Domates kabugu solulup küp, küp dograyip ekleyin suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Salcasinida ilave edelim.
  • En son maydonoz ve baharatları ekleyin 1-2 dakika çevirelim ve ocaktan alıp sogutalım
  • Bu arada yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Bütün hamur malzemesini karıştırıp elle yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoguralım.
  • Hamuru üzeri kapali en az yarim saat dinlendirelim.
  • Hamuru ceviz büyüklügünde yuvarlayalim.
  • Merdaneylen acalim . 1 yemek kasik harctan koyun ve hamurun kenarlarını toplayıp pide şekli verelim.
  • Pidelerin üzerine ayırdıgımız yumurta sarısından sürelim. ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nargibi olana kadar pişirelim
Yorum Gönder