2 Kasım 2009

ISPANAKLI KEK ispanakli fistikli kek

ISPANAKLI KEK
                                        yesil kek fistikli




malzeme

  • 6-8 yaprak ispanak
  • yarim cay bardak antep fistigi kiriklari
  • yarim cay bardak kabugu soyulmus findik kiriklari
  • yarim cay bardak badem kabugu soyulup kirilmis
  • 1 su bardak yogut
  • 1,5 su bardak seker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik karbonat
  • 3 tane yumurta
  • 1 bardak aycicek yagi
  • yarim su bardak su
  • aldigi kadar un
hazirlanisi
  • Su ile ispanaklarn yapraklarini iyike yikayin.
  • Yarim bardak su ile haslayin ve rondadan gecirin.
  • Yumurta ile sekeri cirpin
  • Yagini ,yogurt,vanilya seker,istanak püresini ve fistiklari icine ekleyip iyice cirpin.
  • Unla kabartma tozunu karitirip icine eleyin.
  • Unu yavas yavas eklesin normal kek kivaminda olmali
  • Önceden isitilmis 175 derece firin da pisirin yaklasik yarim saat
  • Üzerine soguyunca pudra sekeri isterseniz nefis bir tat
  • Afiyet olsun
Yorum Gönder