3 Kasım 2009

Girit Kabağından Etli Dolma


KABAK DOLMASI
Malzemeler
  • 6 Adet dolmalik kabak
  • 250 gram kiyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1,5 su bardak pirinç
  • 2 tatli kasik sebzeli casni baharat
  • 2 dis sarimsak
  • 3 yemek kasik zeytinyagi yağ
  • 1 Kaşık salça
  • 1 kasik aci biber salcasi
  • 1 tatli kasik kuru nane
  • 1 tatli kasik pul biber
  • 3 yemek kasik nar eksisi
Hazırlanışı:
  • İç harcını hazırlayin sogani soyup dograyin yagi kizinca soganlar ekleyip pembelesince kiymayida ekleyip kavurun.
  • Salcasini ve diyer malzemelerinide ekleyip kiymayla kasistirin ,
  • Pirinci yikayip suyunu süzdürüp harcin icine ekleyin.
  • Kabaklaein üst kisimlarini kesip ic kisimlarini kasikla oyun .
  • Kasikla kiymali hactan kabaklarin icini doldurup kestiginiz kabagin üst kisimlarini kapatin üzerlerine.








Yorum Gönder