21 Aralık 2009

BÖREK TARIFI

PATETESLI BÖREK





PATETESLI BÖREK

malzeme


  • 24 tane ücgen yufga

  • 4 tane patetes

  • yarim demet maydanoz

  • 1 tatli kasik pul biber

  • 400 gram beyaz peynir2 yemek kasik aycicek yagi

icinin sosu



  • 2 tane yumurta

  • 1 kase yogurt

  • 2 cay kasik kabartma tozu

hazirlanisi



  • Patetesi haslayip soyun.

  • Maydanozu ayiklayip incecik dograyin.

  • Peynirive pulbiberinide ilave edip karistirin.

  • Sosu yumurta ,yogurt ve kabartma tozunu cirpip yufgaya sürün.

  • Sigara böregi gibi sarip tepsiye siralayin.

  • Kalan sostan böregin üzerinede sürüp susam ekileyin.

  • Firinda yavas yavas pisirin.

    EKMEK

EKMEK
malzeme


  • 750 gram un

  • 1 tatli kasik tuz

  • 1/2l t ilik süt

  • 1 tatli kasik toz seker

  • 40 gram yas maya

  • 1 kasik elma sirkesi

  • 60 gram margarin

  • 1 tane yumurta

hazirlanisi



  • hamuru yugurup en az yarim saat üzerini kapatip dinlensin

  • 2 ye bölün ister yuvarlak sekil ister uzun sekil verin üzerine süt sürün.

  • 175 derece firinda pisirin.

Yorum Gönder