20 Aralık 2009

haşhaşlı çörek

haşhaşlı çörek




Haşhaşlı çörek
malzeme
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gram kadar)
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • 125 gram tereyagi
  • 3 yemek kasik seker .
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 bardak ilik süt
ic malzeme
  • 750 gram siyah hashas
  • 1 su bardak pudra sekeri
  • 3 yemek kasik toz seker
  • yarim cay bardak aycicek yagi
üzerine
  • 1 yumurta
  • 200 gram badem kiriklari
hazirlanisi
  • Hamurunu yugurun.
  • Hashasi makineden bir kere ügüdün kahve makinasinda .
  • Hashasin icine pudra sekeri ,seker ve yagla cirpin.
  • Hamuru 3 parcaya bölüyorum.
  • Merdeneyle aciyorum tezgahin üzerine 1 tatli kasik yag damladir saniz dahada kalay acarsiniz.
  • Hamurun üzerine icine hashasli karisimdan sürüyorum.
  • Rulo yapip parmak kalinliginda kesiyorum bicaklan.
  • Yumurtayi cirpip üzerlerine fircayla sürüyorum .
  • Badem kiriklarini cöreklerin üzerine döküyorum.
  • Firini 50 dereceye acip tepsileri icine koyup 5-7 dakika cöreklerin kabarmasini bekliyorum.
  • Firinin ayarini 175 dereceye getirip üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum.
  • Afiyet olsun hem kolay hem nefis
  • Ben hamuru dinlendirmiyorum.Böyle daha piratik oluyor firinda daha güzel kabariyorlar.
Yorum Gönder